7 tips voor SUPER FOCUS in je bedrijf! - Happy Successful

Stel Menus in in het Admin Paneel

  • LOGIN
  • Geen producten in je winkelmand.

7 tips voor SUPER FOCUS in je bedrijf!

Heb je ook vaak het gevoel dat je iets vergeet omdat je continue weer met een nieuw idee in je hoofd speelt?  Ik heb vaak goede ideeën voor mijn bedrijf en ben soms bang om iets te vergeten want ik wil mijn ideeën het liefst allemaal implementeren. En het liefste zo snel mogelijk….soms vergeet ik weer een idee en baal ik ervan dat ik dit idee niet heb kunnen implementeren. Maar ja dat hoort erbij. Ik leer ervan en ik ga weer verder.

Ik heb wel ontdekt dat ik de beste resultaten behaal als ik focus heb op zaken die echt belangrijk zijn voor mijn bedrijf. Ik laat me niet meer afleiden door los zand, dingen die mij niet dichter bij mijn doelen brengen.

Vandaag wil ik mijn beste tips met je delen om gefocust te zijn en te blijven. Het heeft mij enorm geholpen om sneller en betere resultaten te boeken.

Tip #1: Bepaal je werktijden

Er waren altijd mensen die mij regelmatig van mijn werk af hielden. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, en je thuis werkt of vanuit je eigen kantoor, denken mensen dat ze je altijd kunnen storen en dat je niet echt werkt. Of ze denken dat je werk niet je prioriteit heeft..terwijl jij hier heel anders over denkt.

Bepaal duidelijke werktijden voor jezelf en hou je eraan. Ja, uiteraard moet je flexibel zijn als er sprake is van een noodgeval maar als een goede vriend met je koffie wil drinken dan is het verstandiger om een aparte afspraak te maken ipv je te laten afleiden en maar weer ja te zeggen.

En uiteraard kost het wat tijd om dit in te voeren, maar uiteindelijk weet iedereen na  een tijdje jouw werktijden en laten ze je met rust zodat jij je kan focussen op wat belangrijk is voor de groei van je bedrijf.

Tip #2: Tijd blokken

Tijdblokken werkt erg goed voor mij en ik gebruik het elke dag. Het geeft mij de mogelijkheid om mezelf echt te focussen. Tijdblokken betekent eigenlijk dat je alle gerelateerde taken in hetzelfde tijdblok afhandelt en dus niet van project naar project springt. Onze hersenen hebben tijd nodig om onszelf opnieuw te focussen en die tijd wordt verspild als we dit elke keer doen.

Met andere woorden, in plaats van elke keer een andere taak uit te voeren, is het veel effectiever om je te focussen op 1 ding tegelijk. Hierdoor krijg je veel meer voor elkaar in een kortere tijd.

Tip #3: Prioriteiten stellen

Dit lijkt misschien een inkopper maar ik zie bij verschillende klanten van mij dat zij het lastig vinden om prioriteiten te stellen.We hebben de neiging om dingen te doen die we leuk vinden of die we graag willen doen, en zorgen er zo voor dat de rest van de taken naar achteren worden geschoven.

Het probleem hiermee is, is dat je niet die taken doet, die bijdragen aan je belangrijkste doelen.

Start met de meest belangrijke taken die het meeste bijdrage aan je doelen, ook al zijn het dingen die je liever niet doet. Focus op die taken die belangrijk zijn. Daarna kan je gaan werken aan de leuke taken 😉

Tip #4: Ontwikkel gezonde gewoontes

Ja, ik weet, het lijkt alsof je tijd verspild aan andere dingen dan je werk, maar gezonde gewoontes helpen je echt om te focussen.

Ik hou ervan om mijn dag te starten met hardlopen of 30 minuten rust moment voor mezelf. Ik ga s’avonds op tijd naar bed, zodat ik uitgerust kan beginnen aan de volgende dag. Als ik een pauze nodig heb, dan neem ik die en loop ik weg van mijn bureau om even iets heel anders te doen. Het helpt me enorm om mezelf te focussen. Als je niet goed voor jezelf zorgt, heeft dit uiteindelijk concequenties voor de kwalteit van je werk.

Tip #5: Inrichting van je werkplek.

Als je werkplek ongeorganiseerd is, zal je werk hieronder leiden. Hoe kan je je werkplek zo inrichten zodat je het meeste werk gedaan kan krijgen in een dag? Je wilt je focussen op de belangrijkste taken, en niet te veel bezig zijn met het zoeken naar files of zaken die er niet toe doen.

Ikzelf hou ervan om alles op te ruimen in aparte mappen en ik zorg er altijd voor dat mijn werkplek is opgeruimd aan het einde van de dag zodat ik de dag goed kan beginnen.

Tip #6: Zorg ervoor dat je doelen realistisch zijn

Als je je doelen te ambitieus stelt, kan dit tot teleurstellingen leiden. Ik wil je stimuleren om realistische doelen te stellen. Waarom? Als je dit niet doet, zal je niet alleen je doelen niet halen, maar je wilt zoveel realiseren in een dag, waardoor je het gevoel krjgt dat het onmogelijk lijkt( en vaak is het dat ook). Het resultaat is, dat je helemaal niet start met je taken en dus geen enkele voortgang boekt. Uiteraard is het wel essentieel om je doelen ambitieus neer te zetten, zodat het een uitdaging voor je is, om deze te halen.

Tip #7: Blijven leren

Mijn laatste tip…. Blijven leren is zo essentieel om je productiviteit te verhogen en je motivatie te vergroten. Ikzelf heb mezelf meerdere manieren eigen gemaakt om mezelf continue scherp te houden en mezelf te blijven ontwikkelen.

Het hebben van een succesvol bedrijf staat niet gelijk aan het aantal uren dat je werkt aan je bedrijf. Het kan echt anders. Minder uren, minder hard werken, en meer inkomen en dus meer vrijheid! Wil je meer meten over mijn Focus Roadmap, mijn 7 stappen plan naar meer inkomen & vrijheid? Vraag dan een gratis Focus strategie gesprek aan via deze link: https://happysuccessful.leadpages.co/gratis-focus-gesprek/. Ik deel graag mijn Focus strategieën met jou!

1 februari 2017

0 Reacties op "7 tips voor SUPER FOCUS in je bedrijf!"

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *