Mijn werkroutine en hoe jij deze kan creëren - Happy Successful

Stel Menus in in het Admin Paneel

 • LOGIN
 • Geen producten in je winkelmand.

Mijn werkroutine en hoe jij deze kan creëren

Heb je een vast werk ritme? Vindt je het een uitdaging om je werk en privé leven te combineren?

Werk je tot laat door elke dag en heb je het gevoel dat er te weinig tijd zit in elke dag? Dit gevoel heb ik jaren gehad. Nu werk ik 4 dagen per week aan mijn bedrijf en ik stop altijd rond 17.00 uur zodat ik tijd heb voor mijn gezin…hieronder mijn tips voor een werkroutine die ervoor zorgt dat je minder hard hoeft te werken maar wel heel veel gedaan krijgt en dus echt resultaten boekt.

 1. Creëer een week schema

In het begin van mijn carrier werkte ik de hele dag door, nam geen tijd voor de lunch en werkte vaak in de weekenden. Op een gegeven moment was dit niet meer houdbaar. Ik vergat mezelf en was echt op. Ik heb toen een plan bedacht om het anders aan te pakken.

Ik creëerde een week schema waarin zowel mijn zakelijke als persoonlijke actiepunten in terug kwamen. Op deze manier kan ik mijn werk-privé activiteiten in balans houden. Ik hou beide activiteiten wel strikt gescheiden, dus werk is werk en privé is privé en ga ze dus niet mixen ( zoals even de was tussendoor doen?!).

Bij het maken van mijn weekschema, hou ik altijd in mijn achterhoofd hoeveel uren ik wil werken, welke dagen in de week, hoeveel tijd ik nodig heb op te sporten, te relaxen etc. Dit stop ik allemaal in mijn kalender.

Hieronder een overzicht hoe een dagelijkse dag eruit ziet voor mij:

 • 7:00 uur – Opstaan
 • 7:00-8:00 uur – Ontbijt met de kindjes en klaarmaken voor de dag.
 • 8:30 uur- Kinderen naar school brengen.
 • 8:30 – 9.30 uur – Hard lopen in de bossen
 • 8:00 -12.30 uur – Werk: mijn 3 belangrijkste taken voor de dag, gelinkt aan mijn focus systeem.
 • 12:30 uur – lunch.
 • 13:00-17:30 uur – Werk: ik werk in de middag zoveel mogelijk aan marketing activiteiten en heb intensief contact met mijn klanten.
 • 17:30 –18.00 uur – Werk: mijn bureau opruimen, doelen stellen voor de volgende dag.
 • 18:00 – 20.00 uur – Eten klaar maken en gezellig met gezin eten, spelen met kinderen en naar bed brengen.
 • 20:00-22.00 uur – Lezen: ik lees graag business boeken zodat ik continue op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op business gebied.
 • 22:00 – Naar bed.

Wanneer je eenmaal je wekelijkse schema hebt gecreëerd, hang het dan ergens op waar je het vaak kan zien. Als het een nieuwe routine voor je gaat worden, is het essentieel dat je je continue aan je schema herinnerd wordt.

 1. Stel zowel prive als zakelijke doelen ( per week,maand, jaar).

Ik dacht vroeger altijd, hoe harder ik werk, hoe meer ik gedaan krijg en dus hoe effectiever ik ben. Het was erg prettig geweest als iemand me wat eerder had vertelde dat dit echt niet het geval is. Dit had me heel wat energie & worstelingen kunnen besparen. Ik had wel doelen voor mezelf gesteld maar het waren meer “to do” af-streep spelletjes die ik met mezelf aan het spelen was. Het afstrepen van mijn to do’s, gaf mij een goed gevoel, want ik had toch zoveel gedaan vandaag.. hmmmm. Ik weet nu beter. Het waren namelijk bijna altijd die dingen die ik gedaan had, die niet de meeste bijdrage leverde aan mijn resultaten.  Gevolg: ik ging nog harder werken!

Ik werk nu met een focus systeem waarin mijn persoonlijke en zakelijke doelen zijn geïntegreerd. Dit alles heb ik slechts op 1 A4tje gezet en dit heb ik weer vertaald naar maandelijkse en weekelijkse doelen. Door deze te integreren, herinner ik mezelf eraan dat mijn zakelijke en persoonlijke doelen net zo belangrijk zijn ( vroeger dacht ik daar namelijk heel anders over… mijn zakelijke doelen waren toen altijd belangrijker).

Maak een lijst met al je doelen en selecteer dan max 3 persoonlijke en maximaal 3 zakelijke doelen voor 2017! Hak ze in stukjes voor maandelijkse en wekelijkse doelen en zet je actiepunten ( als tijd blokken) in je agenda.

Wil je ook je eigen focus systeem of meer geavanceerder methodes om gefocust te blijven zodat je sneller en betere resultaten gaat behalen? Bekijk dan mijn focus programma!

23 januari 2017

0 Reacties op "Mijn werkroutine en hoe jij deze kan creëren"

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *